4.4.22'

Nejen pro pokročilejší swingaře.

Rozvrh letního semestru, který začíná 26/4, jsme mohli okořenit i díky novému mezinárodnímu lektorovi, kterého vítáme tímto v týmu Swing Busters. Viktor bude učit více úrovní, od začátečníků až po velmi pokročilé LH 4.0. Parádní bude také čtvrteční Jazz, kde bude Viktor učit choreografii od Normy Miller s názvem “Queen Swings Basie”, kterou se naučil osobně v jejích kurzech.

Viktor Lillard objevil Lindy Hop téměř před deseti lety. Postupem času se do něj ještě hlouběji zamiloval. V průběhu let ho swing zavedl tam, kde se mu ani nesnilo. Různé vlivy mu pomohly vyvinout jeho jedinečný taneční styl. Ve swingové komunitě se pohybuje hned v několika rolích: student, organizátor, DJ, hudebník, vystupující, soutěžící, týmový trenér, dobrovolník a instruktor. Rád šíří radost z tance, který vychází z komplexní zkušenosti s jazzovou hudbou. Neustále studuje historii a kulturní kořeny jazzu, které se nacházejí v kontinuu černošských amerických společenských tanců.

Viktor vedl kurzy a workshopy po celém středozápadním a východním pobřeží USA. Vyučoval v zahraničí v Kostarice, Švédsku, Francii a Česku. Využívá své hudební znalosti a svůj promyšlený tvůrčí pohled, aby pomohl studentům cítit se jistě v tanečních základech a dále se rozvíjet. Především naprosto miluje sdílení svého hudebního a plynulého stylu swingu na společenském parketu a povzbuzuje všechny swingové tanečníky, aby cítili hudbu a bavili se!