30.4.20'

Situace ohledně koronaviru

Ahoj swingaři,
Spoustu z vás se začíná ptát na pokračování, případně žádá vrácení peněz za kurzy, tak bych chtěl nějak blížeji popsat naší situaci, jelikož jsme již 2x oznámili, že budeme chtít roztanocované jarní čtvrtletí dokončit.

Vláda původně oznámila termín poslední vlny uvolňování na 8.6., který následně posunula na 25.5. a včera poslanci odhlasovali nouzový stav pouze do 17.5. (tedy je otázka, kdy vlastně ta poslední vlna bude). Zdá se, že dokonce nemá moc promyšlenou strategii a navíc stále nesdělila podmínky, za kterých budeme moct případně pokračovat (a sdělí je neznámo kdy). Přehled najdete zatím tady: https://www.vlada.cz/assets/epidemie-koronaviru/dulezite-informace/uvolneni-schema-podnikatele-zivnostnici-23042020.pdf MZČR nás odkázalo na MŠMT a to se zatím nevyjádřilo.

My jsme v naší finanční analýze pracovali i s variantou ukončení semestru a možnosti vratek, o čemž jsme zatím nekomunikovali, nicméně z hlediska toho, že by nám umožnila si s sebou nebrat vnitřní dluhy do budoucna, tak o ní stále uvažujeme.

Protože rozhodně nebudeme mít prostředky na to, abychom jarní čtvrtletí dojeli (zaplatili lektory, nájmy, organizační tým) a zároveň vraceli peníze těm z vás, kteří nebudou chtít z různých důvodů dochodit kurzy. Protože se může stát, že budeme muset být v rouškách, bez šaten, můžou nám omezit počet lidí na lekci, může se stát, že budeme třeba muset mít ochranné rukavice nebo se prostě jen budete bát přijít, nebudou nám vycházet páry a řeknete že to není plnohodnotné tancování.

Zatím prostředky máme, ale ztenčují se. Navíc pracujeme na dalších systémových věcech jako je nový a snad už konečně spolehlivý registrační systém a snažíme se vylepšit stávající systém kurzů. Spustili jsme nový web a dopracováváme některé grafické věci. Organizační tým stále pracuje. Měli jsme něco našetřeno a mysleli jsme, že prostředky budeme moct výhledově použít při případné rekonstrukci vlastního nového studia (které stejně zatím není úplně blízko na obzoru).

Proč to všechno vlastně píšeme? Chceme, abyste měli lepší popis naší situace a varianty, které zvažujeme. Jelikož se vše vleče a je možné, že ani příští týden nebo dva nemusí dát vláda dostatek podkladů o podmínkách rozvolnění, tak jsme si řekli, že bychom se i přesto rádi v příštím týdnu rozhodli, jak to vše uděláme. Protože už nás tlačí i prostory, které si pronajímáme a není divu, každý se snaží vrátit do normálního provozu co nejdříve.

Kdybyste se náhodou někdo dostal kvůli pandemii do tíživé finanční situace, tak nám napište na info@swingbusters.cz a určitě vám peníze vrátíme. Všichni ostatní prosím ještě vydržte ten týden. Moc rádi semestr dokončíme, ale jak jsem již psal, nebudeme si moci dovolit semestr i vratky.
Moc děkujeme a buďte s námi, jsme s vámi!

Keep on swingin´