8.4.20'

Swingujeme online

Milí swingaři, bohužel se teď nemůžeme scházet na lekcích, tančírnách, workshopech a dalších akcích. Bez swingu se ale rozhodně neobejdeme, proto jsme pro vás připravili sérii aktivit, do kterých se můžete zapojit i doma.

Do čeho se můžete zapojit:

Naučte se každý den jeden Jazz Step. Každý den zveřejňujeme na našem Facebooku krátké instruktážní video, díky kterému zvládnete jazzové kroky levou zadní (nebo přední). Pokud zrovna Facebooku neholdujete, mrkněte na videa níže a začněte se učit.

Apple Jack
Around the World
Boogie Back
Boogie Drop
Boogie Forward
Box Step
Boogie Step
Break a leg
Break classic (chorus line)
Break TOBA
Black Bottom
Cake Walk
Camel Walk
Cool Breeze
Crazy Legs
Charleston 20’s
Chase
Cross Kicks
Cross Over
Drunken Sailor
Eagle Slide (forward)
Eagle Slide (back)
Fall Off the Log
Fishtail
Flying Charleston
Gaze Afar
Grapewine
Half Break
Heels
Helicopter
Hitchhiker
Itches
Jig walks
Jumping Charleston
Lock step
Lowdown
Mess Around
Opposites
Paddles
Pushes
Rock the Baby
Rusty Dusty
Sailor Kicks
Scissor kicks/Squat Charleston
Scare Crow
Shish-ka-boom-baah
Shoe Shine

Jak to po měsíci může vypadat, když se zJazzujete? 

Naučte se swingovou choreografii. Jednou za 14 dní zveřejníme na našich stránkách choreografii, kterou doma můžete trénovat. Na nejbližší veřejné tančírně si pak choreografie společně zatancujeme. Choreografie, které se zatím můžete učit je Shim Sham a Tranky Doo a The Big Apple.

Každou středu probíhaji DJské okénka v široké skupině Prague Lindy Hoppers na FB. Přidejte se tam a zaposlouchejte se do swingové muziky s komentářem našich DJs.

Přečtěte si o historii swingu, hudby, tance. Každý pátek pro vás připravíme „doporučenou četbu“. Swing je kultura a jako taková má svá specifika, o kterých je dobré vědět. Přidejte se na na náš Facebook.

Rozeberte písničku, vymyslete vlastní choreografii a vyhrajte. Pro pokročilejší swingaře – vyberte si píseň, kterou rozeberete podle našeho vzoru, vymyslete na ni choreografii a sdílejte ji pod FB příspěvek do 15. 4. s hashtagem #SBoneminutechallenge a odkazem na rozbor písničky. Kdo bude mít choreo s nejvíce lajky, vyhrává účast na workshopu s Elle Brenecki (až budeme moct zase tancovat).

Nezapomeňte se přidat do naší facebookové skupiny, kde to žije, a sledovat naší facebookovou stránku.